Италианците масово крадат хранителни продукти. Обедняли

Все повече римляни крадaт хранителни продукти в супермаркетите, съобщи всекидневникът Epolis.

Причина за феномена е все по-голямото обедняване на обикновените италиански граждани заради финансовата криза. Според директорите на някои супермаркети феноменът с кражбите на храна става все по-тревожен.

Ако по-рано от етажерките на супермаркетите изчезваха предимно парфюми, гримове и алкохол, то днес се крадат дребни хранителни продукти, което показва, че това се прави по необходимост, разказват директори на магазини пред изданието.

За разлика от миналото, когато основната част от крадците в супермаркетите бяха предимно имигранти, то сега става въпрос за обикновени италианци, които пазаруват ежедневно в магазините.

Много от директорите на супермаркети не викат полиция, а се ограничават само до блокирането на крадците, засечени с видеокамерите и до изземването на скритата стока. „Днес всички могат да станат крадци. Положението се влоши изключително, особено през тази година", твърди директорът на супермаркет на римската улица Appia Nuova.

Според изданието през последните месеци кражбите в магазините са се увеличили с 4 на сто и са достигнали 4 милиарда евро. Голяма част от новите крадци са пенсионери или обикновени служители.

Източник: prontosofia.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини