Tesla ще изгражда най-голямата батерия в света

Компанията Tesla е избрана за основен изпълнител за изграждането на най-големия литиево-йонен акумулатор в света - резервната станция, което ще осигурява енергия за Лос Анжелис в пиковите часове. Тази батерия ще може да осигури еленергия за 2 500 средностатистически домакинства за един ден или пълно зареждане на хиляда електромобили Tesla.

Решението за строителството на акумулаторна станция близо до Лос Анжелис беше взето след авария, която доведе до мащабно изтичане на метан в района на каньона Aliso. Изтичането стана една от най-големите екологични катастрофи в района. Освен нанесените щети на природата, които надвишават тези от разлива на нефт в Мексиканския залив, вследствие изтичането градът остана без резервния си източник на електричество в часовете на пикова консумация.

Резервната акумулаторна станция ще е с мощност 20 МВт. Най-удивителен е срокът на въвеждане в експлоатация - станцията може да бъде изградена и пусната в действие само за три месеца. Това е възможно благодарение на производствените мощности на Gigafactory на Tesla. Новата станция на Лос Анжелис ще се намира на 65 километра от града. Тя ще се зарежда в моментите на минимална консумация и ще отдава енергия в електрическата инфраструктура на Южна Калифорния в часовете на повишено потребление.

Внедряването на резервна енергийна система ще намали консумацията на електричество, получено от изгаряне на природен газ и други видове изкопаеми горива. Проектът е първа крачка на възглавяваната от Илон Мъск компания към излизане на пазара на едро на алтернативната енергетика.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Че
    Четящ
    0 0
    15:09, 23 сеп 2016
    Ето колко са правописните грешки в публикацията, не е моя работа да знам откъде е сваляна и дали е редактирана, обаче е дразнещо:
    йонене, сета, среднестатистически, нафт, влседствие, одава
Последни новини