”Каръци” на Ивайло Христов ще се бори за ”Оскар”

"Каръци" на Ивайло Христов е българското предложение за номинациите за "Оскар" в категорията "Чуждоезичен филм".

Това реши комисията по определянето на български филм за участие в надпреварата за 89-ите награди "Оскар" на Американската филмова академия, съобщиха от Националния филмов център (НФЦ).

"Каръци" спечели голямата награда на Фестивала "Златна роза 2015", наградата за най-добра женска роля - на Елена Телбис, наградите на гилдия "Критика" на Съюза на българските филмови дейци, на публиката, на акредитираните журналисти и на критиката. Сред актьорите са и Ованес Торосян, Деян Донков, Георги Гоцин, Пламен Димов.

Ивайло Христов е режисьор и сценарист, оператор е Емил Христов, музиката е на Кирил Дончев. Продуцент е Асен Владимиров, с подкрепата на НФЦ.

Отличията на "Каръци" от Международния кинофестивал в Москва 2015, са голямата награда за най-добър филм, награда на руските кинокритици и на Федерацията на руските киноклубове. На CinEast 2015 филмът печели наградата на публиката, а на 20-ия Международен "София филм фест 2016" - наградата на гилдията на българските кинокритици за балкански филм.

В "Каръци" Елена, Коко, Пацо и Гошо са ученици от горните класове на гимназията в малък град. Коко е влюбен в Елена. Момичето мечтае да стане певица. Тя с нетърпение очаква предстоящия концерт на известна рокгрупа. Събитието разтърсва града, раждайки нови любови, разочарования и сложни отношения. 

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини