Извънредното положение в Солун и Пелопонес ще продължи 6 месеца

Изображение 1 от 5

    В Солун и Пелопонес е въведено извънредно положение за 6 месеца след унищожителния потоп, който се изля над Гърция вчера. В морето край Солун все още плуват автомобили, отнесени от пороите, съобщава БНТ. Все още една жена е в неизвестност, а водата отне живота на четирима души.

    Дългият срок, в който е въведено извънредното положение, е заради това, че засегнатите общини ще се опитат да кандидатстват за помощи. Селскостопанските щети вероятно ще са в размер на милиони, тъй като стотици декари с лимони и маслини са унищожени. Домовете на българите, които живеят там, не са толкова засегнати. Улиците на Каламата, както и в Солун са потънали в кал, но хората започват да се връщат към нормалния ритъм на живот, съобщава Нова тв.

    Вчера буря на наводни остров Закинтос, изкорени дървета, наводни къщи и магазини. За щастие няма жертви и пострадали. Много хора бяха спасени от удавяне в колите си. Спряно беше електрозахранването на острова, а над цялата страна продължи да вали през целия ден.

    Метеорологичната служба издаде извънредно съобщение, че ще валят силни дъждове, като се очаква днес на места да има и градушки. Хората са предупредени да не пътуват и да вземат мерки, особено тези, които са на приземните етажи. В планинските райони са сформирани екипи за помощ. На много места се счупиха тръбопроводи, тече кална вода. Трафикът е затруднен.

    Източник: offnews.bg

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини