Intel официално представи процесорите Apollo Lake

Неотдавна Intel представи първите процесори Kaby Lake - седмото поколение чипове Core. Първоначално излизат версии за таблети и хибридни устройства. Kaby Lake не са единствените нови процесори тази седмица, понеже Intel официално представи и чиповете Apollo Lake, предназначени предимно за по-евтини лаптопи и таблети.

Apollo Lake е поредното допълнение към фамилията Atom и заменят предишните Braswell. Новите процесори се произвеждат чрез 14 нанометров технологичен процес, използват ядрата Goldmont и това ще бъдат единствените чипове Atom за тази година, понеже Intel отмени Broxton и Willow Trail за смартфони и таблети.

Kaby Lake заема пазара със средни и високи цени, а Apollo Lake е от по-евтина категория с брандовете Pentium и Celeron. За персонални компютри се предлагат три модела с TDP 10 W и цена до $161, като най-бързият от тях е Pentium J4205. Предлагат се и три мобилни чипа с цена до $161 и TDP до 6 W.

Всички представени модели поддържат 6 линии PCIe 2.0 и могат да адресират до 8 GB оперативна памет. Разширена е хардуерната поддръжката на HEVC и VP9 кодеците. Intel каза още, че централните процесори са с 30% по-бързи, а графиката - с 45% по-производителна в сравнение с Braswell.

Процесорите Apollo Lake се очаква да излязат на пазара до края на тази година.

Източник: kaldata.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини