Видео на Microsoft размазва епълския MacBook (видео)

Да се изтъкват проблемите на конкурента е изпитан подход от доста време, а по обясними причини компанията от Купертино е под прицел в момента – тя е твърде мощна и печеливша, което насърчава опитите на нейните съперници да разклащат позициите й на пазара.

На прицел този път е MacBook, а атаката идва от Microsoft, която сравнява епълския лаптоп със своя хибрид Surface Pro 4. Във видеоклип, разпространяван в YouTube, от Редмънд изтъкват предимства на Surface Pro 4 като възможността за присъединяване на клавиатурата и стилус за писане, докато MacBook не може да се похвали с писалка.

ещо повече, Surface Pro има отличен сензорен екран, за разлика от MacBook, който освен това е бавен, тежък и ъгловат, подчертават от Microsoft. Изтъкват се още наличието на гласов асистент Hello, както и впечатляващата портативност и лекота на Surface Pro. Във видеоклипа се чува дори ироничното послание, че MacBook е безполезен като шапка за котка.

Всъщност, не само Microsoft, но и независимите пазарни наблюдатели критикуват Apple, заради мудността, с която обновява мобилните си компютри. На практика, те изглеждат остарели и неактуални на фона на конкурентните предложения. Но Apple може да коригира това впечатление скоро, с очакваните нови модели на MacBook.

Източник: technews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини