До 31° в страната днес, има опасност от пожари

Днес времето в България ще бъде топло и слънчево, с максимални температури между 26° и 31°, в София около 27°, съобщиха от НИМХ към БАН, цитирани от "Фокус".

Над Източна България ще има временни увеличения на облачността, по-значителни в следобедните часове, но само на отделни места ще превали слабо. Ще духа слаб, в източната половина от страната умерен до силен североизточен вятър.

Над Черноморието ще има временни увеличения на облачността и на места ще превали. Ще духа умерен до силен североизточен вятър. Максималните температури ще са 26-27°. Температурата на морската вода е 25-26°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще бъде предимно слънчево, в следобедните часове с временни увеличения на облачността. Ще духа умерен североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е 20°, на 2000 метра – около 13°. Атмосферното налягане ще се понижи слабо, но ще остане по-високо от средното за месеца.

От НИМХ предупреждават, че днес в 5 области на страната има опасност от пожари - Кърджали, Смолян, Хасково, Ямбол, Добрич. 

От НИМХ уточняват, че пожарите са трудни за овладяване, а действията по погасяване се ограничени само по фланговете на пожара. Метеоролозите предупреждават, че са възможни само индиректни действия, насочени срещу предните фронтове на пожарите.

Източник: offnews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини