Български ТИР пътува за Германия със завързан под него афганистанец

Италианската полиция спря български ТИР, пътуващ за Германия, със завързан за рамата нелегален имигрант, съобщиха местни медии.

Пътните полицаи спрели камиона, след като забелязали краката на 16-годишния афганистанец, които се подавали под возилото. 

Афганистанецът бил силно изтощен, премръзнал и полузадушен от изгорелите газове, изхвърляни от ауспуха. Той е пътувал по този начин над 500 км. 

Младежът е настанен в спешното отделение на педиатричната клиника в град Фрозиноне. Лекарите констатирали, че момчето е силно обезводнено и има множество натъртвания и ожулвания по тялото. 

Двамата български шофьори, чиито имена не се съобщават, са разпитвани в продължение на часове от полицията. Те отрекли съзнателно да са превозвали нелегалния имигрант при такива нехуманни условия.

Според първоначалната информация версията на шофьорите вероятно отговаря на истината. 

Камионът е пристигнал в Италия с ферибот от Гърция в едно от южните италиански пристанища - Бари или Бриндизи. Малко вероятно е афганистанецът да е преминал границата, завързан за рамата на ТИР-а, без да бъде забелязан, както и да е оставен от шофьорите в това положение в продължение на стотици километри, привличайки вниманието на другите шофьори на натоварената магистрала A1.

Източник: offnews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини