Д-р Вълчанов уволнен дисциплинарно заради чадър над “Глинените гърнета”

Изображение 1 от 2

    Главният инспектор в Областната агенция по безопасност на храните д-р Христо Вълчанов е бил уволнен дисциплинарно, научи Haskovo.net. Повод за драстичната мярка е скандал около проверките в заведение “Глинените гърнета” на общинския съветник в хасковския ОбС Албен Манджуков. През месец май шестима души бяха приети в болница с хранителни отравяния след посещение в бистрото. Малко по-късно друга група също се оказа в Инфекциозно отделение със същите оплаквания.

    До централата на БАБХ в София е бил изпратен сигнал, че д-р Вълчанов е радзпънал чадър над заведението, а подозренията са, че това не е станало безвъзмездно. Той ръководил първата проверка в заведението. Инспекцията от двама проверяващи не открила нарушения. След втората група натровени обаче бил пратен екип от трима проверяващи, в който не е присъствал д-р Вълчанов. Повторната инспекция открила 3 сериозни нарушения на санитарните изисквания. Трима от всички десетима работници – готвачка, сервитьор и барман, са били с доказана стафилококова инфекция.

    Беше съставен и акт на собственика на заведението, което беше затворено временно.

    Срещу д-р Христо Вълчанов има образувано дисциплинарно производство. Той обаче не си вдигна мобилния телефон да даде яснота около отстраняването си.

    Д-р Вълчанов е бив директор на ОДБХ в Хасково. Преди 3 г. той беше отстранен от поста заради неизпълнение на съдебно решение за отмяна на затваряне на магазин за месо до Зеленчуковия пазар. По-късно съдът го възстанови на работа с мотив, че уволнението му е неправомерно.  

    Ива Иванова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (20)

    • 1
      До
      доктор Охболи
      71 -11
      18:33, 23 авг 2016
      Винаги ще се намери по един продажник независимо дали е доктор или портиер. Редно е сега пострадалите от чадъра да заведат граждански иск за възстановяване средствата от лечението и други косвени последствия.
    • 2
      Св
      Св Мързелан
      65 -4
      21:28, 23 авг 2016
      Държавата е пълна с типове -тарикати като ей тоя
      • Ве
        Верно ли бе ?
        3 -1
        02:10, 25 авг 2016
        Имат и протежета-ремаркета като пламен и жена му лена ,които го играят перачки във фирмата му !!!
    • 3
      Ма
      мастикаджия
      57 -25
      21:31, 23 авг 2016
      Делянчо Добрев разчиства пътя за себе си.Май краденето много се услажда.
      Да се готвят "Напоителни системи" !
      Наздраве с мастика!
    • 4
      Бр
      браво
      50 -18
      21:49, 23 авг 2016
      Сега май е ред на д-р Парушев дето тормози и скубе аптеките.Цялата област е пропищяла от него.Или и той е гербажия и няма да го закачат.
    • 5
      Ве
      Ве
      59 -21
      00:30, 24 авг 2016
      Д-р Вълчанов не е уволнен затади чадър над гърнетата а защтото пречи на сегашния деректор Георги Станков да рекитира хората в този бизнес това са ГЕРБ рекитюри на влас това е истината
    • 6
      Ha
      has
      16 -5
      10:42, 24 авг 2016
      "Гладното око" не може да бъде нахранено. А такива са по-голямата част от населението. Последствията от "социализма", когато можеше да се има само едно жилище, дефицита бе повсеместен, работеше се само за прехраната и малко по-добре бе този, който бе възпитан да краде, ще носи последствия дълго време. Определено считам че декларирането на доходите от всички и ПРАВОсъдието може да реши проблема.
    • 7
      Гр
      ГРАЖДАНИН
      27 -8
      11:00, 24 авг 2016
      В основата на всички простотии стои георги станков-семката.той господ ще му връща стократно.
    • 8
      Ме
      месар
      31 -5
      11:23, 24 авг 2016
      Всички които се занимават с бизнес с храни знаят че по-корумпиран служител от тоя Вълчанов нямаше в тая Агенция.Той от 15 год. беше Началник на ДВСК и шеф на агенцията по храните.Всичко минаваше през неговата фирма Хигиен-консулт.Що пари смъкна тоя от бизнеса бедна ви е фантазията.Но нали е алчен и поиска ито границата ама там удрят през ръцете и други части на тялото
    • 9
      Тъ
      Търговец от региона
      32 -4
      12:09, 24 авг 2016
      Толкова е нагъл този Вълчанов , че нямам думи .Това не се наяде.Още с д-р Младенова от бившето ХЕЙ рекетираха търговците ,къде за разрешителни , къде с програми ДПП и Хасепси , къде с фирмата Хигиен консулт .Няма търговки обект в областта който да не е принуден да сключи договор с нея за дератизации и дезинфекции .Това са по 100 -150 лв на обект , а за по големите производствени предприятия и по големи. Нередните пък търговци са пазени срещу такса спокойствие.За мръсната си кауза се използваха и редовните инспектори , естествено да им пази работните места.Ако някой кръшне да работи за себе си , наказания ,дори и уволнения.Така се опари инспектор Костов.Да не говорим и за помиите които д-р Вълчанов изля с-у д-р Лавчев като стана подлога на тогавашния министър М.Найденов , само и само да се добере до Директорския пости да може да цица и от граничната инспекция.Но Господ прощава но не забравя.Най после си намери майстора .Браво д-р Станков , само така с тези продажни мърши.
    • 10
      Ха
      хасковския моряк
      24 -4
      12:56, 24 авг 2016
      Доктор Вълчанов ----глиненото гърне Ето това прозвище ме изкефи много Прдлагам на всички да запомним тоя тарикат с това прозвище
    • 11
      Ма
      мамин -сибиряк
      12 -2
      20:14, 24 авг 2016
      Този ветер доктор е добре сега да го пратят горе на кърджалийска в лечебницата да лекува животинки и да намирисва на лайнаи урина Той обаче съм сигурен че няма да отиде защото достатъчно парици е накрал и ще мине на свобод практика
    • 12
      Гр
      Гражданин
      14 0
      21:01, 24 авг 2016
      Ние не искаме да живеем в тази България, където престъпният свят е свързан с управляващите ,а началници и директори са включени в схеми и въвеждат в държавни структури интересите на прeстъпния свят !
      Ние не искаме да живеем в държава, в която доходите са най- ниски и не се дава предимство на хората със знания , а на послушни , които не пречат на внедряването на схеми .
      Ние искаме престъпленията да се доказват независимо дали са по служба или други и да няма подкупна съдебна система , както е в развитите страни от ЕС.
      Ние не искаме да има подкупни началници вкл. в схеми , които най- нагло заявяват ,че е БГ трудно се доказват престъпления !
      Ние искаме достойни политици , началници и директори , които са почтени хора и се борят с мутренските групировки , а не да работят за тях и да се облагодетелстват по незаконен път.
      Ние искаме да спре корупцията, да не сме най- бедните в Европа по вина на подкупните управляващи , началници и директори.
      Така стават те богати , плашат служители и граждани и ги държат в страх и подчинение , заплашват ги ,че ще ги лишат и от мизерния доход .
      Не искаме началниците да ни казват ,че сме нямали кураж да се включим във финансовите потоци и това било ВАЖНО . НЕ, ВАЖНО Е ЧОВЕК ДА ЖИВЕЕ ДОСТОЙНО , ДА НЕ СЕ ПРОДАВА , ЗАЩОТО ТАКА ВРЕДИ НА ОБЩЕСТВОТО , КАТО ЦЯЛО И ГУБИ СВОЯТА ИДЕНТИЧНОСТ И ЧОВЕШКИ ЦЕННОСТИ , А ТЯХ ОТ НИКЪДЕ НЕ МОЖЕ ДА СИ ГИ КУПИ .
    • 13
      Ма
      мамин -сибиряк
      7 -4
      21:54, 24 авг 2016
      Гражданче много хубаво си написал всичко но това което искаш кой ДА ГО НАПРАВИ Ти включваш ли се в ИГРАТА или само ПИШЕШ и ГЛЕДАШ СЕИР като всички останали Е така не става Или се включваш или на ТЕРМИНАЛА
    • 14
      Гр
      Гражданин
      12 0
      00:09, 25 авг 2016
      Нищо няма да се случи. В схемата участват и нашите „спец служби“ и парите отиват където трябва.
      Кой назначи шефа на МВР в Хасково?
      А КОЙ, КОЙ назначи шефа на шефа на МВР Хасково и въобще на МВР. Ясно е КОЙ.
    • 15
      Ве
      Верно ли бе ?
      9 -3
      01:45, 25 авг 2016
      Абе не съм сигурен дали е шеф на Хигиената ...ама знам че с Пламен Петков са си бъркали по дупките...Много хора изгоряха с техническата документация заради невежество или нехайство докато тоя тюфлек Пламен си пълнеше гушата покрай мазния Вълчанов !
    • 16
      Sv
      svilengrad
      10 0
      10:50, 25 авг 2016
      Не е важно дали разбира или не разбира , в БАБХ е важно да си човек на някой , да си съгласен с всичко нередно , да си склонен във включване на схеми за финансови потоци и да си глупав , колкото повече толкова по - добре :) .Това са основните неписани критерии за да си на ръководна длъжност .
    • 17
      Xa
      xa xa
      3 0
      12:43, 26 авг 2016
      Купил един мъж крава. След време я води при ветеринаря: - Млеконадоя е добре, храни се добре, послушна е..в общи линии всичко е нормално, но когато я заведа при бика - сяда си на задницата и не мърда. - Да не сте я купили от Перник? - Да, от Перник, а как се досетихте? - Жена ми е оттам.
    • 18
      Мл
      Младенчо
      2 -1
      13:43, 27 авг 2016
      Сега пред Станков са разкрити необятни простори за крадене. Абе защо в тая агенция вече повече от година няма конкурс? Хак да им е на хасковлии-Станков. Такова чудо едва ли ще имат повече. Ама ако падне ГЕРБ кой знае какви далавери ще излезат.
    • 19
      Да
      да учова Господь и окриля
      0 0
      18:35, 27 авг 2016
      Младенчо недей мисли за далаверките на Станков и сие чожум ами се включвай в играта иначе ще останеш честен но вън от игратаи с пръст в устата
    Последни новини