Мотористи излизат на национален митинг срещу пороците в съдебната система

Национален митинг "за изкореняване на пороците в съдебната система" организират днес мотористи в цялата страна. Протестите ще се провеждат от 19 часа пред сградите на Темида в над 20 града. 

Протестите са мирни и не са политически обвързани, те се организират от мотористите, но са за всички, на които им е писнало от своеволията на институциите, твърдят организаторите. Повод за недоволството стана пускането под домашен арест на турския гражданин Фарук Бекташ, който уби мотористите Таня и Бойко Бойкови край Драгоман, след което избяга от родното правосъдие. Прокуратурата го обяви за национално и международно издирване, но това не успокои чувството за несправедливост у мото общността. Рокерите настояват за оставка на съдия Недялка Николова, която пусна Бекташ под домашен арест. 

Участие са заявили от София, Варна, Стара Загора, Шумен, Панагюрище, Пазарджик, Петрич, Плевен, Търговище, Ботевград, Пирдоп, Пловдив, Монтана, Хасково, Габрово, Самоков, Търговище, Велико Търново, Ямбол, Перник, Добрич, Бургас. 

Ние не сме против, а за! За промяна, за реформа, за живота, за това хората да са хора, обясняват организаторите. 

С ясното съзнание, че е отпускарски сезон; с ясната представа, че всеки моторист има различна представа за мотокултура и клубна принадлежност или не; стремим се това мероприятие наистина да стане национално и общочовешко. Да, инициирано е и от свободни мотористи, и от клубове по региони, но касае всеки гражданин и всички трябва да загърбим забележките си и да излезем пред съда. Става още по-лесно, защото дори не в родния си град, имаме възможността да изразим съпричастност в цялата страна. Моля, не търсете обичайните организатори - клубовете. С формалностите са се заели и хора, които успяха да реагират бързо. Нека прескочим дългите дискусии и да излезем всички да покажем гражданска позиция, пише във фейсбук Сергей Цанков, един от приятелите на Бойко и Таня и активен организатор на протестите. 

Във фейсбук групата Sofia MC – страница на обединените водещи мото клубове в столицата - Atrox MC Bulgaria, Brothers From Hell MC, Gentlemen MC Bulgaria, Jokers MC и Дуло-МС София, бе публикувано съобщение, в което същите приканват мотористите от цялата страна без значение дали са свободни или членове на даден мотоклуб да се включат към Националния митинг срещу пороците в съдебната система. 

"Респект братя от всички МС, МСС и свободни мотористи от цяла България. Отново ще се съберем пред сградите на съдилищата, за да покажем, че сме много и обединени. Няма да отстъпим, докато тази съдийка лишена от елементарен морал, достойнство, правна етика, притежаваща професионално и национално безхаберие, не си подаде оставката и не бъде подведена под отговорност за неадекватното си отсъждане. Подобни „правораздавачи“ в сградите и структурите на Темида не може и не трябва да има. Не се поддавайте на провокации и не позволявайте мирният протест да бъде употребен от личните амбиции на определени кръгове или структури. Протестът не е политически, а морален. Обръщаме се с официална молба към всички президенти от името на Sofia MC с молба за подкрепа и съпричастност”, се казва в съобщението.

Протестите на мотористите стартираха в столицата и бяха подкрепени в над 20 града. 

Източник: offnews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини