Безжични очила за виртуална реалност представи Intel

    "Виртуалната реалност е една от тези фундаментални технологии, които променят начините, по които работим, забавляваме се и комуникираме със света", каза изпълнителният директор на Intel Браян Крзанич по време на конференцията Intel Developers Forum.

    Intel представи новия си проект Project Alloy и той се отличава от конкурентите си по това, че е изцяло безжичен. Очилата имат всичко необходимо, за да осигурят пълно преживяване във виртуална реалност. Включени са всички сензори, камери и контролери за управление, които предоставя технологията RealSense на Intel, включително управление чрез жестове.

    Засега Intel не дава подробности за Project Alloy, нито дори плановете за комерсиализация на устройството. Възможно е, и това не е за първи път, компанията да предостави на партньори технологията, вместо да произвежда очилата. В случая вече има партньорство с MIcrosoft  платформата Windows Holographic да се поддържа от Project Alloy. Intel ще направи хардуерния проект на очилата отворен (Open Source) през втората половина на следващата година. 

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини