Тръмп предлага идеологически тестове за мигранти за вход в САЩ

Кандидатът на републиканците за президент на САЩ Доналд Тръмп предложи желаещите да влязат в страната да бъдат подлагани на идеологически тест, който да разкрие дали не са поддръжници на радикалния ислям.

Това е записано в плана на Тръмп за борба с "Ислямска държава" и тероризма по света, съобщи Би Би Си. 

Сред предлаганите от него мерки, сред които е спиране на визите за граждани на държави, от които са извършвани нападения срещу западни страни. 

Тръмп предлага кандидатите за виза да преминават тест, който да определя какво мисли чужденецът за религиозната свобода, равенството на половете и правата на хомосексуалните. 

В речта си, в която представи плана за борба с тероризма, Тръмп постави борбата с войнстващия ислям редом с "победата над фашизма, нацизма и комунизма".

"Не можем да позволим това да продължава", подчерта той.

Кандидатът на републиканците предлага и нов подход при избора на съюзници на САЩ, като основно ще е това кой е готов да воюва срещу радикалния ислям. 

Когато стана президент, политиката за изграждане на провалени държави, ще бъде незабавно прекратена. Ще свикам международна конференция, на която ще обсъдим кои са нашите съюзници и сред тях ще е Израел, както и партньори като Саудитска Арабия и Египет. Ще работим тясно с НАТО в тази мисия. Ще намеря общ терен да работим и с Русия, която също води тежка борба с тероризма, каза Тръмп.

Той подчерта, че администрацията на Барак Обама е допуснала появата на "Ислямска държава" и омаловажавала е предупрежденията на своите анализатори. 

За опонента си Хилъри Клинтън Тръмп заяви, че тя е виновна за "най-голямата грешка" на Обама - събитията в Либия.

Източник: offnews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини