Заловиха издирвания 28-годишен мъж за двойното убийство в София

Полицията задържа 28-годишния Кристиян Гочев, който от вчера следобяд беше издирван за убийството на майка си и дядо си в дома им в София.

Младият мъж е открит след претърсване на територията на село Локорско, включително и на близката гориста местност. Той е приведен в полицейския арест, а работата с него продължава, съобщиха от пресцентъра на МВР. 

Издирването на 28-годишния Кристиян бе предприето, след като в апартамент в столичния квартал "Хаджи Димитър" бяха намерени телата на майка му и дядо му. Причина за смъртта им са множество прободни рани с нож с голямо острие. 

От полицията съобщиха, че двойното убийство е извършено по изключително жесток начин, като единствен заподозран е Гочев, който е наркозависим и има психично заболяване.Затова, докато течеше издирването, от МВР предупредиха, че вероятно носи хладно оръжие и може да бъде опасен. 

При огледа на местопрестъплението криминалистите установили, че убецът е бил подготвен да заличи следите си с химически препарати. След това избягал с опела на дядо си.

Разплитането на случая започнало случайно, след като полицаи намерили загубената лична карта на Гочев и отишли до жилището да му я върнат. Там обаче усетили силна лоша миризма и разбили вратата.

Съседи разказаха, че в семейството често е имало скандали, когато Кристиян Гочев изпадал в кризи.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини