Да си изключително умен си е проблем

Ако сте твърде умен, не си мислете че животът ви ще е по-лесен, по-щастлив и по-пълноценен. Много е възможно вашата интелигентност да ви пречи по много начини. Първо хората ще имат абсурдно високи очаквания от вас и често ще ви възприемат като самохвалко.

А ето и какви са най-основните недостатъци на това да си доста интелигентен човек:

1. Мислят вместо да чувстват
Това е често срещан проблем за умните хора – те използват разума си, когато от тях се очаква да изразяват емоция. Вместо да крещят, да ридаят, да скачат от радост, да се смеят, те са склонни да обясняват какво чувстват с думи или да анализират ситуацията.

2. Хората очакват от тях да бъдат лидери
Повечето хора автоматично очакват най-умният сред тях да е лидер, дори той да си има своите слабости и да се чувства несигурен. Умните хора в същото време се страхуват повече от провал и не са склонни да поемат рискове, именно защото твърде много разсъждават върху своята личност и върху уменията си.

3. Не могат да се научат на стойността на упорития труд
Свръхинтелигентните хора, често достигат успех с по-малко натоварване, отколкото други хора, които се развиват чрез постоянство и усилен труд. Едно проучване установи, че високоинтелигентните хора често не осъзнават смисъла на усилената работа и са склонни да бъдат по-мързеливи.

4. Хората се дразнят, когато умниците ги поправят в ежедневните разговори
Супер умните хора често са възприемани за всезнайковци, които смущават околните със своите интелигентни коментари и умно вмешателство в ежедневен план.

5. Склонни са да обмислят твърде много нещата
Интелигентните хора са склонни да планират и анализират твърде много, умувайки върху екзистенциалната значимост на всяка своя житейска стъпка. Те непрекъснато търсят отговори и това ги подлудява, което пък им носи по-голяма тревожност.

6. Наясно са с това, че не са наясно с много неща
Супер умните хора оценяват границите на собственото си познание. Те разбират, че не са наясно с всичко, което пък ги кара да негодуват.

Източник: tialoto.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини