Откриха новата сграда на Южноцентрално държавното горско предприятие в Смолян

Днес тържествено беше открита новата сграда на Южноцентрално държавно предприятие в Смолян, официални гости на което  бяха министъра на земеделието и храните Десислава Танева, заместникът й  доц.Георги Костов, инж.Ботьо Арабаджиев – директор на ЮЦДП-Смолян. Присъстваха и областният управител на Смолян Недялко Славов, заедно с двамата заместник-губернатори и кметът на община Смолян Николай Мелемов, заместник-кметът Марин Захариев, старши комисар Николай Димов – директор на ОД на МВР-Смолян. За резването на лентичките се събраха рисъствахаи директори, и служители на горските стопанства в региона, директори на държавни институции и ведомства.

Областният управител поздрави министър Танева, заместник-министър Костов, инж.Арабаджиев и всички служители на ЮЦДП-Смолян с новата сграда, като отбеляза, че предприятието се е утвърдило през последните години като един от най-сериозните икономически субекти в областта. „Въпреки критиките при създаването си, предприятията изключително бързо показаха, че по-добре, по-организирано, по-ефективно управляват горите. За това говорят, както финансовите резултати, така и направените инвестиции, не само в сгради, но и в допълнителна техника. Но е важно да подчертаем волята на правителството, горите да се управляват ефективно, балансирано и екологично съобразно", каза още Славов..

След изказванията на официалните лица, беше отслужен водосвет и прерязана лентата, с което сградата официално беше открита и разгледана от гостите на церемонията.

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини