Нелегалните фабрики за цигари в Испания били изключително модерни

В Толедо, Саламанка и Малага са били „българските” фабрики за производство на нелегални цигари в Испания. Продукцията е била предназначена предимно за износ за Англия и Франция.

Престъпната група бе разбита миналата седмица при съвместна операция на българските и испанските служби. За удара на службите бе съобщено първо с прессъобщение на Министерски съвет за разговор между премиера Борисов и испанския му колега Рахой.
20 българи бяха задържани.

В разбитите три фабрики за нелегални цигари е имало продукция за около 7 млн. евро.

Заводите са били изключително модерно оборудвани, като машините са били предимно нови. Всички сгради са били много добре шумоизолирани и не е можело да се предположи, че във вътрешността на всяка фабрика е имало и специален генератор.

Една машина е произвеждала около 120 мастербокса на ден. Специален човек е организирал доставките на храна и вода, наета била дори и готвачка. 
Голяма част от българите са живеели в помещения във фабриките,

Част от задържаните българи са се занимавали и преди с производство на цигари, но след това са преминали в нелегалния сектор, съобщава БТА. Част от тях са познати на разследващите със свои предишни прояви в Холандия.

Днес по обед се очаква съвместна пресконференция на български и испански разследващи, на която да бъдат оповестени още данни от разследването.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини