Родители продават деца с аутизъм за органи

Родители продават деца с аутизъм за органи срещу 10 000 долара. 

Много хора по света, когато чуят диагнозата смятат, че това е смъртна присъда. Това заяви пред Дарик един от най-известите невролози в света д-р Хари Шнайдер, който е за първи път на посещение у нас.

"Защото в държавата, в която живеят, много често не знаят какво да направят и не знаят откъде могат да получат помощ. Има държави, в които родителите, когато чуят, че детето им има аутизъм го продават за органи за 10 000 долара. Когато в една държава има начини и методи, с които детенцето да започне да говори и да се развива, то тогава смъртната присъда много лесно може да изчезне", посочи той. 

Американският специалист по езиково-говорни патологии е разработил специална терапия за възстановяване на речта при неговорещи или слабо говорещи хора с аутизъм. Повече от 85% е успеваемостта на лечението.

"Лечението, което предлагаме е разделено на две части. В първата използваме един апарат, който се слага на главата и понеже сме направили специални изображения на мозъка, можем да видим и да разберем кои части  от него функционират и кои не. И този апарат използваме върху тези части, които не функционират, за да могат да започнат да работят добре. Успоредно с този апарат използваме методология,  за да накараме децата да започнат да говорят", разясни методиката д-р Шнайдер.

По време на визитата си д-р Шнайдер ще обучи български лекари и терапевти, които да работят по неговия метод с деца аутисти и у нас. 

"Мисля, че населението в България трябва да чуе нови терапии, които пристигат в страната. И едно от нещата, които аз ще направя е да споделя и да покажа нещата, които работят успешно. Защото хората се нуждаят от надежда, но в същото време тя трябва да бъде реалистична и вярна надежда", заяви още специалистът.

Източник: http://dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини