479 кандидат-директори на училища на тест на 19 юли

479 кандидат-директори на училища ще се явят на тест на 19 юли. Те ще трябва да покажат, че познават добре 47-те нормативни акта от конспекта, спуснат от Министерството на образованието и науката. Той съдържа закони, правилници, наредби, инструкции, свързани с образователното и трудовото законодателство, както и с правилата за възлагане на обществени поръчки, за личните данни и за предотвратяване конфликта на интереси.

Тестът е първият етап от конкурса за директори на държавни и общински училища. Той ще се проведе в 4 областни града – София, Плевен, Шумен и Хасково. Писменият изпит за кандидатите ще започне в 11 часа.

Кандидатите за София-град, София-област, Перник и Благоевград трябва да се явят в Ректората на Софийския университет, зала 272.

Тестът за кандидатите за училища в Плевен, Габрово, Ловеч, Враца, Монтана и Видин ще се проведе в Медицинския университет в Плевен – зала „Асклепий“ и зала „Авицена“.

В Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“ ще пишат кандидатите за директори на училища от областите Велико Търново, Русе, Разград, Силистра, Добрич, Варна, Шумен и Търговище.

В Регионалния център за дистанционно обучение на УНСС- Хасково ще бъде тестът за кандидатите от областите Пазарджик, Пловдив, Сливен, Бургас, Ямбол, Хасково, Кърджали и Смолян.

Преминалите успешно първата фаза ще се явят на интервюта, които ще се проведат по график в София, в периода 21 юли - 29 юли 2016 година.

Конкурсите за директори на общо 152 училища бяха обявени на 2 юни. Познанията по съответните нормативни актове ще бъдат необходими на кандидатите както за писмения, така и за устния изпит.

Източник: offnews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини