Германия прие нов закон за интегриране на бежанците

Германските депутати одобриха нов закон, определящ мерки за интегриране на големия брой бежанци, пристигнали в Германия, и за създаване на работни места за тях.

Законът, одобрен вчера от Бундестага - долната камара на парламента, включва и мерки за ограничаване на помощите за хората, които отказват да се интегрират, предадоха ДПА и БТА.

Преди четири месеца, когато съобщи, че ще се приеме такова законодателство, канцлерът Ангела Меркел го нарече историческо. Законът обаче беше разкритикуван от правителствения комисар за интеграцията Айдан Йозогюз, която каза, че той всъщност ще отчужди хората, които трябва да приобщи. Според нея новото законодателство е важна стъпка за осигуряване на мерки за интегриране на мигрантите, но не дава определениекой има право на държавна подкрепа.
Законът беше разкритикуван и от бежански организации, които заявиха, че е контрапродуктивен.

Особено противоречив елемент в него е т.нар. определяне на местожителство, при което правителството може да ограничава движението на одобрени кандидати за убежище, като определя къде да живеят те за период от три години.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини