МВнР: Българите да внимават в Турция

Опасността от извършване на терористични актове в Турция продължава да бъде висока. Това напомни МВнР на българските граждани, пътуващи за Турция.

Места с висок риск за осъществяване на терористични нападения са именно обекти, често посещавани от наши туристи - туристически обекти, площади, пристанища, гари, летища, търговски центрове, стадиони и спортни зали и други обществени места, отбелязват от пресцентъра на МВнР.

Препоръчва се българските граждани, които желаят да посетят Истанбул, да проявяват повишено внимание и стриктно да изпълняват разпорежданията на органите за сигурност при възникване на кризисни ситуации.

Премиерът Бойко Борисов изрази по време на дискусия съчувствие и към съседна Турция, заради атентатите, на които е подложена. Турция се раздира от атентати, това, което им причиняват е ужасно, коментира Борисов и отбеляза, че ситуацията поставя пред изпитание и българските служби. 

Имаме много ясен план, по който институциите, различните нива на управление в държавата действат в ситуация на повишена заплаха, заяви по-рано вицепремиерът и вътрешен министър Румяна Бъчварова.

Източник: dnes.dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини