Джордж Осбърн: Великобритания е готова за бъдещето

Финансовият министър на Великобритания Джордж Осбърн заяви, че страната е силна и готова да посрещне своето бъдеще и обясни, че няма да има извънреден бюджет, предаде Би Би Си.

Той все пак каза, че ще има нужда от промени в икономиката, но е "разумно да се изчака назначението на новия министър-председател" преди такива промени да започнат.

Той поясни, че само Великобритания може да започне процеса по напускане на Европейския съюз, задействайки член 50 от Лисабонския договор.

Изявлението на Осбърн цели да успокои финансовите пазари, в които настана смут след като резултатите от референдума бяха обявени в петък. 

"Казах, че трябва да променим тавана на бюджета, за да сме готови за бъдещето и слава Богу, че го направихме", заяви министърът.

Той допълни, че Великобритания трябва да задейства своето напускане, само след като има ясна представа какви ще са условията на напускане и как Лондон ще се договори с останалите страни от съюза. 

Днес парламентът на Великобритания ще проведе първото заседание след като резултатите от референдума станаха ясни в петък.

Източник: offnews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини