Юнайтед закри Барселона

Манчестър Юнайтед се класира за финала на Шампионската лига, след като в реванша на "Олд Трафорд" победи Барселона с 1:0. В 13-ата минута Пол Скоулс се възползва от грешно изчистена топка на Иниеста и с феноменален удар от 20 метра не остави никакви шансове на Валдес. Гостите имаха шанс да изравнят, но Меси и Деко така и не намериха пролуки към вратата на Ван дер Сар.

За трети път в своята история червените дяволи ще играя последен мач от надпреварата, като в предишните два пъти печелят трофея. Каталунците от своя страна пропуснаха шанса за шести път да се класират на финала и във втора поредна година ще останат без спечелена купа. Феновете на синьо-червените пък поискаха оставката на треньора Франк Рийкард и президента Жоан Лапорта. "Не смятам да си ходя. Трябва да доиграем сезона и да спечелим второто място", сподели холандският наставник, който четири пъти отпада от Европа от британски клубове, откакто застана начело на гранда от "Ноу Камп". В предишните случаи Селтик, Челси и Ливърпул изхвърляха Барселона от клубните турнири.
Финалът в Москва пък със сигурност ще е английски, след като тази вечер на "Стамфорд Бридж" един срещу друг излизат Челси и Ливърпул.

Източник: bgvesti.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини