Стоичков се извини за инцидента в Барселона

Христо Стоичков най-после наруши мълчанието си и 24 часа след инцидента в Барселона с българския фотограф Любомир Асенов реши да разпространи съобщение до медиите, в което да обясни какво точно се е случило в нощта на Великден.

Камата съжали за случката и призна, че се е опитал да предпази семейството и личния си живот, като допълва, че ако фотографът е поискал да го снима, инцидентът е щял да се избегне.

Ето и съобщението, което Стоичков разпространи до българските медии:

"Във връзка с инцидента, между мен и фотографа г-н Любомир Асенов и започващата медийна истерия в някои средства за масова информация се чувствам задължен да дам и своето становище:ю.

На 27 април 2008 г. в гр. Барселона по време на Светия празник Великден, когато празнувах със семейството си, ненадейно забелязах човек, снимащ ме тайно. Обърнах се към него и той побягна през ресторанта. Поведението му ме усъмни и ме накара да се замисля за сигурността на близките ми.

Реагирах спонтанно и го последвах. Имал съм една единствена цел: да съхраня семейството си и себе си от неправомерно посегателство. Едва много по-късно разбрах, че се касае за професионален фотограф, българин, който не знам защо ме дебнеше.

Всичките ми фенове и журналисти знаят, че никога не съм отказвал да бъда сниман, с когото и да било. Същата вечер се снимах с много посетители в заведението, които дойдоха да ме поздравят.

Поднасям своите извинения на хората, които ме уважават и моля да бъда разбран, че защитавах личните си права и свободи. Дори и като публична личност е нямало нужда да бъда издебван и тайно сниман, когато съм бил с най-близките си хора и то на такъв празник за всички българи.

Не бих отказал на г-н Асенов да бъда сниман от него, ако той беше поискал това, нито бих го последвал, ако той не беше побягнал. Отново моля да бъда разбран и извинен".

Асенов, който е бил в Барселона да снима неделния старт на пистата "Каталуния" в Барселона, отишъл да вечеря в местния ресторант "Саламанка". По същото време в заведението влязъл Христо Стоичков със съпругата си и българският фотограф решил да го заснеме.

"Като фоторепортер реших да го снимам, но без да му досаждам. Направих снимка и се върнах на масата си. Малко след това си тръгнахме. След като излязох от ресторанта и тръгнах по улицата, Христо Стоичков ме нападна в гръб. В момента, в който се обърнах, той ме удари в зъбите", заяви пред bTV Любомир Асенов, който е единственият българин, имащ пълен достъп за отразяване на състезанията от Формула 1.

"Аз паднах на земята, а той се опита да ме ритне в главата, но се предпазих с ръцете си. В този момент при мен дойде и съпругата ми, която попита какво става. Той започна да я дърпа и псува, а тя се притесни. Стоичков ми взе фотоапарата и започна да ме плаши, че ще видя какво ще ми се случи, след като се прибера в България. В този момент се намесиха и органите на реда", допълни още Асенов, който работи за списанията Club F1 и АутоМоторСпорт, както и за вестниците "168 часа" и "24часа".

Водещите испанските медии също отбелязаха днес инцидента със заглавия като "Стоичков отново си изпуска нервите", "Стоичков нанася побой на български фотограф". "А Бе Се", "Ел мундо", "Ел паис", "Ел мундо депортиво" и "Ла вангуардия" основно цитират съобщенията на телевизиите и български вестници и разказват подробно за инцидента.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини