Здрав, евтин, малък, градски. Новият автомобил от серията Мini.

Добре известният и у нас модел на Rover - Меtrо ще бъде подновен, но този път от по-сериозни хора.
BMW предвижда да разшири още гамата на модела си Мini, като направи по-голям автомобил, който ще носи названието Меtrо, съобщава auto-press.net.

Откакто е собственост на баварците, култовата марка Mini получи доста варианти - освен основният - Cooper, още кабриолет и да речем „комбито" Clubman.

Освен Меtrо, баварците предвиждат фамилията Мini да има и автомобил тип кросовър или SUV.

Новият автомобил се разработва засега под кодовото наименование Knightsbridge ( в превод "мостът на рицарите"), използва същата платформа, но в сравнение със стандартното Мini ще има по-големи габарити, като стане по-дълга и с по-голям вътрешен обем.
Според сайта minitreiber.com вътрешната нагласа във фирмата е серийният вариант на колата да получи старото и известно име Меtrо.

Моделът Меtrо не беше особено популярен в Англия, но в Европа се ползваше със сериозна репутация на здрав евтин малък градски автомобил.
Основният му проблем преди беше ръждата, но при съвременните немски технологии той просто няма да присъства в новите баварски модели с британски имена.

Според вътрешната информация колата ще ползва същия набор от бензинови и дизелови двигатели с базов бензиновият турбо 1,6 л, като по-малката си сестра, но от BMW вече обещават скоро да предлагат всичките си серийни модели и във варианти с хибридно или етанол-водородно задвижване, нещо което ще важи и за Меtrо.

Европейските поклонници на Мini ще могат да си купят новата кола през 2011-а година.

Предполага се че в момента BMW прави опити да вземе правата и над друга известна стара британска марка - MG, за да я използват за спортните варианти на новото Меtrо.

Акo нещата около новата кола потръгнат добре, босовете на BMW имат идея да продължат и нататък по същия начин, като на базата на платформите си за третата серия възстановят още моделите Моntego (нормална платформа) и Маеstro (скъсена).

Източник: rs-auto.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини