Lamborghini поглежда отвъд Северна Америка и Европа

Lamborghini започва да се простира постепенно и планира да се фокусира на пазари, различни от тези в Европа и Северна Америка. Компанията за суперавтомобили постави рекорд по продажби през 2007 година и удвои печалбите си от предната година, но ако искaт да продължат с този успех, италианците ще трябва да погледнат отвъд двата си традиционни големи пазара.
В момента Щатите и Европа отговарят за 80 % от продажбите на компанията, но Lamborghini биха предпочели този процент да бъде по-скоро 66.

Пред специализираното издание Auto Telegraaf изпълнителният директор на Lamborghini Щефан Вилкелман каза, че производството вероятно ще скочи през следващите години, като допълнителният обем ще бъде изпратен към континенти, различни от Европа и Северна Америка. Най-важните цели на Lamborghini са растящите пазари като Китай, Русия и Индия.

Lamborghini произведоха над 2500 бройки миналата година, а следващата година обемът би трябвало да скочи със само 5%. Това се дължи предимно на ограниченията в капацитета във фабриката в СантАгата. Винкелман разкри, че фабриката ще премине през радикални промени през идните години, с което да увеличи обема й драматично. Така в момента най-големите конкуренти от Ferrari продават близо три пъти обема на Lamborghini.

Винкелман обяснява, че едно от нещата, които никога няма да се променят, са дългите чакания и лимитираното производство. Така за да запази своя имидж на ексклузивна марка, Lamborghini ще продължи да произвежда по-малко автомобили, отколкото се търсят.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини