Mercedes с нови четирицилиндрови дизели

Mercedes Benz съобщиха за нова гама от четирицилиндрови дизелови двигатели, като този път фокусът се премества върху намаляването на размерите, докато представянето остава същото. Новата гама предлага по-добра икономия и по-добри нива на мощност в сравнение с предишното поколение от четирицилиндрови дизели на Mercedes. Най-мощният вариант ще има с 20% повече мощ и въртящ момент в сравнение с настоящия вариант.

Върхът на гамата ще бъде нов 2.1-литров двигател с мощност от 204 к.с. и въртящ момент от 500 Нм – почти толкова потенциал, колкото има един бензинов V8 агрегат. Въпреки скока в мощността и въртящия момент новият четирицилиндров дизел гори по-малко гориво в сравнение със своя предшественик. В резултат на това емисиите на СО2 ще бъдат редуцирани с 13%. Така двигателите реално ще отговарят на бъдещите стандарти EU5.


Допълнителната мощност идва от серия подобрения в инжекционното впръскване и системата common-rail (която междувпрочем е в своето четвърто поколение. Освен това има и увеличение на налягането, по-силно впръскване от турбото, както и всъщност ново двурежимно турбо, по-ефективни междинни охладители, по-добра система за изгорелите газове, както и подобрени помпи за водата и горивото.


Новата гама от двигатели първоначално ще се предлага в седана C-Class. Той ще се предлага в три варианта – 250CDI с мощност от 204 к.с., 220 CDI със 170 к.с., както и 200 CDI със 136 к.с. В допълнение обаче има планове тези двигатели да се ползват и в SUV модели, а след това и в евентуални хибриди. Вариант е дори да се комбинират с технологията на Mercedes – BLUETEC. Върхът в гамата 250 CDI ще позволява ускорение до 100 км/ч за 7.7 секунди при среден разход на гориво от 5.4 л/100км.

Източник: rs-auto.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини