Борисов Петкову око не вади

„Аз не бих се месил в работата на министър-председателя, когато става въпрос за исканата оставка на вътрешния министър Румен Петков", каза столичният кмет.

Бойко Борисов зададе въпроса: С какво ще допринесе сега една оставка на министър при положение, че премиерът си направи ДАНС като паралелна структура на МВР.

По думите му скандалът в ГДБОП е спор между хора, които трябва да докажат истинността на твърденията си.

„Най-лесно това може да се случи, ако прокуратурата образува дело и ги извика и двете страни и много лесно на база на разпечатки от телефони всичко ще стане ясно", каза той

Според него колкото по-малко политика, толкова по-добре.

„Лично се обадих на ген. Валентин Петров да му кажа, че политиката в случая няма никакво отношение към скандала с МВР. Да се оправят вътре и да почват да работят, защото страната има нужда от работеща полиция", каза Борисов.

Кметът отрече ГЕРБ да стои зад скандала в МВР.

На свой ред вътрешният министър отново се оправда, че на него не му е докладвано нищо по бившия зам.-директор на ГДБОП Иван Иванов

„Ако е имало информация и тя е била спестявана на определени нива в службите, тези, които са я спестявали, ще се разделят с министерството", зарече се пред БНР Румен Петков.

Той допълни, че разработка по Иван Иванов няма.

„При мен няма информация нито за подслушване на Иван Иванов, нито за негово участие в каквито и да са корупционни схеми", подчерта министърът.

Петков посочи, че депутатът от ДСБ Атанас Атанасов все още не е предоставил на ДАНС диска със записаните разговори между Иванов и представители на сивата икономика.

Премиерът пък обяви, че у нас на мода е следният парадокс - когато започнат да работят системите, това се приема като скандал.

Сергей Станишев добави, че може да даде много примери: например бяха задържани със сериозни обвинения за корупция високопоставени чиновници във фонд "Републиканска пътна инфраструктура" - това се обявява за скандал. Беше задържан от МВР един наркобос - Куйович - това се обявява за скандал.

По думите му, след като са постъпили сигналите по конкретния и последен случай - с Иван Иванов, много бързо се е задействала ДАНС с пълното съдействие и на министри, и на главния секретар на МВР и са повдигнати сериозни обвинения.

„И естествено е, след като повече от 10 - 15 години държавата беше отслабена и сега започва да се възстановява, да има такива случаи", заяви Станишев.

В отговор на въпрос дали смята, че случаят с Иван Иванов цели да дестабилизира правителството, Станишев заяви: "Ясно е, че всеки случай се политизира и този случай в това число".

„Така, че всички тези, които се опитват с "ченгеджийски номера", бивши генерали, да правят от това политика, би трябвало да седят в ъгъла и да мълчат, защото те конкретно би трябвало да отговярат на много въпроси за времето, когато те са били в ръководството на МВР", коментира още премиерът.
Източник: dnes.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини