Maserati Chicane дебютира в Женева

Един от наистина вълнуващите автомобили, който е на път да се появи на автомобилното изложение в Женева, няма да бъде създанието на някоя професионална дизайнерска високоплатена компания с много персонал. Вместо това почестите ще получат студентите от станалото популярно Istituto Europeo di Design (IED).

Новият прототип е купето в мащаб 1:1 Maserati Chicane - дизайн, който очевидно е заимствал доста от силуета и линиите на Gran Turismo, но освен това има и свой уникални и модерни черти.

В действителност това ще бъде петата поредна година, в която студентите от IED ще представят свой прототип на автошоуто в Женева, като този път тяхната инициатива е финансово подпомогната от Pirelli, Cecomp и OZ Racing.

Готовият прототип ще бъде с дължина от 4 400 мм и е създаден да бъде 2+2 купе, което да бъде базирано на платформа с предноразположен двигател. В конкретния случай идеята е той да бъде V8.

Между другото, Женева може и да не е последното място, където ще забележим футуристичният Chicane. От Maserati твърдят, че ще произвеждат напълно ново спортно купе и няма да бъдем изненадани, нито разочаровани, ако новият им модел напомня по някакъв начин на тази дизайнерска студия.

В допълнение към Chicane IED ще представят и няколко хибридни модела в по-малък мащаб, създадени специално за Toyota. Те ще включват новата Forma, Waterfall и H.A.L.O. Hybrid Advance Line Over.

Източник: rs-auto.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини