Дете оцеля по чудо, след като беше поразено от волтова дъга

12-годишно момче оцеля като по чудо, след като беше поразено от волтова дъга от 25 хиляди волта. Инцидентът е станал на обезопасен жп надлез в град Белослав.

Алекс и негов приятел излезли да си играят пред блока. Решили да се качат на съоръжението, за да гледат как минават влаковете. Алекс твърди, че се облегнал на металните перила и се образувала волтова дъга.

„Не чувствах нищо. Мислех ръката си за откъсната или за счупена, не я чувствах изобщо. Тук не чувствах нищо, главата си не я чувствах също“, каза Александър.

„Страхотен гръм се чу, то е близо това нещо и аз погледнах през прозореца и викам „какво е това, бомба ли какво?“, обясни баба му Тодорка Тодорова.

Ударът от 25 хиляди волта го изхвърля на няколко метра. При падането си ударил главата, а блузата му изгоряла. Другото момче му помогнало да стане и въпреки че били в шок, успели да се приберат сами.

„Като по чудо - и аз така изтръпнах. Не можех да мисля нищо в него момент и се чудя как е оцелял“, изумена е и бабата Тодорка.

Съоръжението е било част от инфраструктурата на стъкларския завод в Белослав. След продажбата на предприятието надлезът остава без стопанин и бавно се руши. Въпреки че стъпалата са счупени, не е проблем дори за дете да се качи.

Бабата на Александър твърди, че няма табела.

Деян Иванов, кметът на Белослав, каза: „За жалост, след този случай ще поставим такива табели от Общинска администрация, за да предотвратим такива бъдещи инциденти”.

Алекс се възстановява и ще посрещне празниците у дома.

„Няма да се наложи оперативно лечение. Раните заздравяват. Той е вече в добро общо състояние, контактно, адекватно“, обясни доц. Йоланда Заякова от ВМБ-Варна.

Полицията вече работи по изясняване на причините за инцидента.

Източник: http://novanews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини