Защо щастливите двойки си изневеряват?

Изневярата е и винаги ще бъде една от най-непреодолимите обиди в една връзка. Някои хора изневеряват не защото не обичат партньорите си. Причините могат да са много. Щастливите семейства също търпят изневери. Не мислете, че изневярата идва само при нещастните двойки.
Защо щастливите съпрузи все пак си изневеряват?
Моногамията се разбира по различен начин от различните хора
Някои хора просто не са създадени да са моногамни. За повечето хора изневярата е най-непростимото нещо в една връзка. Но има и такива, които смятат, че плътската изневяра не се брои. Емоционалната изневяра за тях е много по-лош вариант. Така че, дори щастливите двойки понякога си изневеряват, просто защото имат нужда от нещо различно.
Необходимостта от вълнуващо приключение понякога е по-силна от необходимостта от сигурност
Тръпката е нещото, което в много случаи движи човешката природа. Спомнете си „Мостовете над Медисън“ – трогателна история на една домакиня, която просто имаше нужда от разтърсване, от разбиране, от топло докосване и от любов.
Така че, приключението в много случаи е много по-водещо и подтикващо, отколкото сигурността в отношенията. Хора сме все пак!
Необходимостта от психологическа промяна
Всеки човек има нужда от промяна. Дори да не сте прелюбодейци по природа, понякога има риск да се обърнете точно към такава разтърсваща промяна в живота си. Дългите моногамни връзки крият точно такъв риск от търсене на нещо ново, различно, разтърсващо, дори връзката ви да е щастлива.
Просто човешката природа тласка към това да търсим най-доброто – онова, което ни кара да се чувстваме добре и живи. Понякога просто изборите, които правим не са най-доброто нещо.
Хората искат да се чувстват живи
Имате връзка, от която получавате любов, топлота, сигурност, но въпреки това не се чувствате живи? Чувствате се щастливи, защото имате всичко, но това не ви е достатъчно?
Абсолютно нормално е. Невинаги всичко, което се очаква да ни прави щастливи ни действа по този начин. Разтърсването на ежедневието, новото, непознатото понякога са по-въздействащи от сигурността и щастието.
Мисълта, че правим нещо нередно е много по-възбуждаща от мисълта, че сме в топлото уютно легло с познатия ни човек, с когото сме в това легло всяка нощ. Човек не може да избяга от природата си и това невинаги означава, че го прави от липса на любов.
Технологиите правят изневярата много по-лесна
Не че в миналото не са се случвали изневери, напротив. Но в днешни дни всичко около нас може да се окаже подтикващо към прелюбодейство. Социалният натиск, модерните разкрепостени разбирания за света, емоционалните и сексуални отношения между хората в различните точки на света – всичко може да окаже влияние върху чувствата към другия човек и желанието за интимност.
Много хора изневеряват на половинките си не в истинския плътски смисъл на думата. Интернет и технологиите вече позволяват това да се случи на ментално, емоционално ниво. Някои хора изневеряват на половинките си, свързвайки се с човек отвъд океана и осъществявайки виртуална връзка с него. Това е вид изневяра, която за мнозина се приема дори като по-фатална от същинската.
Тя говори много за емоционалното състояние и нуждата от близост на духовно ниво. Стабилността и рутината понякога могат да се окажат фатални за една връзка и да тласнат единия партньор в тази посока.



 

Източник: http://www.dnes.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини