За пръв път в Смолян: Състезание за ученици по програмиране, младежи от художествената гимназия правят арт инсталация на моста в Центъра

 В Смолян за пръв път ще се проведе Регионално състезание по програмиране за ученици по Информационни технологии, информатика и визуални изкуства, което се реализира благодарение на Виваком Регионален гранд, НЧ Бъдеще сега, АТА 48 ООД и с любезното съдействие на Община Смолян и РИО Смолян.

На 3 юни от 14: 30 ч ще бъдат представени нови технологични методи, чрез които може да се рекламира и промотира туризма. Ще се изготвят определен брой препоръки за развитие на ИТ в община Смолян и те ще бъдат представени на Общински съвет.
Целта е да се покаже постижимостта на компютърно базираните технологии (ИТ) за реализиране на проекти от творчески характер свързани с Туризма и създаване на среда за развитие на способностите на младите хора и децата в община Смолян в сферата на информационните технологии.

Интересното е, че на същите дати -4 и 5 юни, ученици от Художественото училище в Смолян, ще работят по една от най-големите Арт инсталации на моста в Смолян. Той ще бъде променен изцяло и може да се превърне в една нова туристическа атракция. Двете събития ще имат допирни точки, а организаторите канят всички да наблюдават творческия процес.

Благодарение на Община Смолян ще се прокара високоскоростен интернет, чрез който ще може да се подобри изцяло ИТ климата в града.

Състезанието ще се проведе в един кръг в два последователни дни в две основни направления:
Уеб сайт и Програмиране. Като всеки регистрирал се, може да участва само в една категория и един екип едновременно. Всеки екип може да бъде под ръководството на един ръководител (учител, ментор, родител и т.н.), като той не е задължителен. За участници в състезанието се смятат тези, които пряко са участвали в технологичната разработка на проекта, а не само в работа върху неговата съдържателна част.
След приключването на определеното време за работа (до 15.00ч. в неделя), всеки един екип публично представя проектите си. Тричленното жури ще определи победителите.

 

ПРОГРАМА:

03 юни Петък:
14.30 – 16.00 – Дискусия с експерти от общината и бизнеса в Смолян – зала 247 в сградата на Община Смолян
16.30 – 17.30 - Откриване на събитието пред ученици и представяне на журито.
Презентация „Информационните технологии и свободата на поколението Z“

04 юни Събота
10.00 – 10.30 обявяване на темите за разработване по категории и обсъждането им с ръководителите
10:30 – 16:30 участниците работят по поставените задания от журито в съответните категории

05 юни Неделя
10.00 – 14.00 продължение на състезанието и завършване на проектите
14.00 – 16.00 представяне на проектите
16.00 – 17.00 обявяване на победителите и закриване

Мястото на провеждане на събитието: Община Смолян
“Проектът се осъществява с подкрепата на VIVACOM Fund:

Линк към ФБ събитието - https://web.facebook.com/events/1554599801506860/

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини