Николай Колев-Босия пак задържан за хвърлени домати по НС

Полицията отново задържа поета дисидент Николай Колев - Босия. Днес сутринта той е хвърлял домати в района на Народното събрание, съобщиха от полицията.
Протестът му бил заради жертвите по пътищата, с призив транспортният министър Ивайло Московски да бъде даден на прокурор.  

Колев е отведен в Първо районно управление. Той ще бъде наказан по Указа за борба с дребното хулиганство. Засега не е ясно дали веднега след това ще бъде пуснат или ще остане задържан за 24 часа. 

Босия е предупредил, че готви подобна акция в блога си още преди седмица. 

"На 25, 26, 27 и 28 май ще протестирам предупредително и самостоятелно пред Народното събрание. Причината е ежедневните убийства, инвалидизиране и нараняване по пътищата и улиците на български граждани от нискоквалифицирани водачи на МПС и на шофьори със закупени изпити и свидетелства за правоуправление", е написал той на 21 май.

В "уведомителното писмо - призив за протест" той е написал, че народните представители са уведомени от него и срокът, който им дава за отстраняване на транспортния министър е петък, 29 май. 

"Ако не го направят, на 29 май в 8 ч. 30 мин., ще бъдат засипани с развалени яйца и развалени домати. Когато държавните институции не работят за гражданите, гражданите са в правото си да протестират, за да предотвратят избиването и нараняване на невинни хора", е предупредил още Колев. 

В ново изявление, вчера, той подчертава, че годишно ИА „Автомобилна администрация” продава около 20 000 шофьорски книжки - "продава „такса спокойствие”, продава такса „абонамент”, продава технически прегледи, продава психотестове". Така на магистралите и улиците се появявали 20 000 автоталибани. 

"Искам министър Московски да бъде даден на прокуратурата като убиец на хиляди български граждани. Искам и оставката на неговия съучастник в убийствата-селското тарикатче Бойко Борисов", пише още Босия. 

Това не е първата подобна проява на Николай Колев. Той бе задържан и през 2012 година, пак за хвърлен домат по парламента. Тогава той обяви, че ще метне 6 домата, но не успя.
Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    25
    2556
    2 0
    20:08, 29 май 2015
    Кой каза , че няма тоталеризъм у нас ? Не го познавам ,ама е прав човека , но хватката на властимащите е голяма ,
Последни новини