Mozilla няма повече да произвежда смартфони с цена $25

Преди около година Mozilla и Spreadtrum започнаха производството на много евтини смартфони с цена едва 25 американски долара. Тогава създателят на браузъра Firefox и едноименната операционна система считаше, че ще може да завладее голяма част от пазара чрез своите евтини комуникатори.

Според последните статистики от продажбите на тези смартфони и докладите на аналитиците, завземането на част от мобилния пазар не се получи. На пазара бяха представени смартфони с FireFox OS и цена, малко по-висока от 25 американски долара, но те не се харесаха на потребителите.

Генералният директор на Firefox Крис Бърд (Chris Beard) изпрати електронно писмо до всички служители на компанията, в което се казва, че този проект се е оказал неудачен.

"Интересът към смартфоните с цена 25 американски долара се оказа недостатъчен" - се казва в писмото. Според Бърд, ниската цена е съвсем недостатъчна за реализиране на големи печалби и компанията ще се съсредоточи върху изследване на потребителския опит.

Един от начините за популяризиране на тези смартфони ще бъде добавянето на широка съвместимост с приложенията за Android.

Много анализатори считат, че е необходимо оптимизиране на Firefox OS по такъв начин, че да използва по-малко системни ресурси.

Източник: kaldata.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини