С телефон или таблет управляваме дома

Достъпна система за автоматизация на дома създаде българска компания за телекомуникации. След седмица проектът заминава за Сингапур с амбициите да покори най-голямото изложение за високи технологии в Азия.

Това заяви изпълнителният директор на компанията Alltecro Димитър Димитров, цитиран от БТА. Целта на системата "She" е да спести средства на потребителите за осветление и за отопление. Всичко това ще се постига със специални сензори. Едно от предимствата е, че хората не трябва да подменят електроуреди. Системата ще работи еднакво добре както със старите такива, така и с последните модели. Всичко, от което се нуждае човек, за да я използва, e смарт телефон или таблет, допълни Димитров.

Така с телефон ще може да се включва и загасва осветлението, отключва дома, ще се пуска и спира алармената система, управляват щорите, кафе машината и въобще всички уреди. Системата дава възможност за наблюдение и управление от всяка точка на света. В случай на неотложна ситуация тя ще информира веднага чрез нотификация и SMS. А при спиране на тока батерията в централния контролер издържа до 6 часа.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини