4 билки, които облекчават астмата

Причините за появата на астма все още не са напълно установени, но има редица фактори, които могат да увеличат риска от нейното развитие, като ген, алергии, тютюнопушене, наднормено тегло и други.

Едни от най-честите неразположения, които предизвикват това състояние са хрипове, кашлица, задух, стягане в гърдите, затруднено дишане. Споделяме 4 от най-добрите билки, които могат да помогнат да облекчите неразположенията.

Риган
Тази ароматна билка е една от най-мощните за облекчаване на неразположенията, свързани с астмата. Риганът има мощни противовъзпалителни свойства, съдържа карвакрол, флавоноиди и терпени, които действат като прочистващи белия дроб агенти.
Приемането на чай от риган 2-3 пъти дневно може да намали възпалението на дихателните пътища.

Джинджифил
Джинджифилът е добре известен като билка, която облекчава редица неразположения, включително и тези свързани с астмата. Той също като ригана има противовъзпалителни свойства, които помагат за намаляване на възпалението, като същевременно помага за отпускането на гладката мускулна тъкан на дихателните пътища.

За да намалите неразположенията, пийте чай от джинджифил 2-3 пъти дневно, като по желание може да добавите към него мед и лимон.

Чесън
Според традиционната китайска медицина, чесънът е една от най-популярните билки, използвана за лечение на астма. Чесънът има противовъзпалителни, антибиотични и антивирусни свойства, които засилват имунитета, борят се с инфекциите и облекчават неразположенията, свързани с астмата.

Лимонова трева
Лимоновата трева е малко позната билка, но с мощно действие срещу астмата, кашлицата и респираторните заболявания. Билката има противовъзпалително, антибактериално и противогъбично свойство, които помагат за намаляване на възпалението.

Освен това лимоновата трева съдържа и високи количества витамин С, който повишава имунната система. Билката може да добавяте към други билкови отвари, които да комбинирате с парче пресен джинджифил.

Източник: az-jenata.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини