Ще борим престъпността в сътрудничество с Катар

Премиерът Бойко Борисов и министър-председателят и министър на вътрешните работи на Държавата Катар шейх Абдулла бин Насър бин Халифа Ал Тани подписаха двустранно междуправителствено споразумение за сътрудничество в борбата с престъпността.

 Това е първото споразумение в сферата на сигурността в рамките на дипломатическите отношения между двете държави, с което премиерът Борисов и вицепремиерът Румяна Бъчварова положиха основите на сътрудничеството в тази сфера.

 В рамките на срещата между двамата министър-председатели, която се проведе днес в Доха, беше заявен интерес за сътрудничество с България от страна на Катар в областта транспорта, земеделието и енергетиката. Конкретни параметри за партньорството в отделните сектори ще бъдат обсъдени на предстоящите утре двустранни срещи между ресорните министри от двете държави, съобщиха от пресслужбата на кабинета.

 Министър-председателят на Катар изрази убеждението си, че двустранното сътрудничество ще бъде укрепено и отбеляза важността на създадената междуправителствена комисия, чиито заседания допринасят за задълбочаване на партньорството между България и Катар. Намерение за активно сътрудничество заяви и Борисов. Двамата потвърдиха желанието си за развитие на икономическите контакти.

 В присъствието на двамата премиери и водените от тях делегации беше подписано и писмо за проява на интерес за сътрудничество между компаниите "Катаргаз" и "Булгаргаз".

 По-рано днес Бойко Борисов проведе и разговор със заместника на емира на Държавата Катар шейх Абдулла бин Хамад Ал Халифа.

Източник: http://presa.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини