Ислямът никога не е бил религия на мира, заяви лидерът на "Ислямска държава"

"Ислямска държава" публикува запис на лидера Абу Бакр ал-Багдади, който призовава поддръжниците си по света да се присъединят към сраженията в Сирия и Ирак или да започнат бора където и да живеят, съобщава "Ройтерс".

Това е първото съобщение на Багдади след като медиите обявиха, че е бил ранен по-рано тази година в Ирак. Някои твърдяха, че той вече не ръководи терористичната групировка или дори е загинал.

В записа, публикуван от медията на ислямистите"Ал Фуркан" глас, сходен с този на Багдади казва, че "няма извинение за мюсюлманите да не имигрират в Ислямската държава... включването в борбата е задължение на всеки мюсюлманин. Призоваваме ви или да се включите, или да се вдигнете на оръжие там, където сте".

"Ислямът никога не е бил религия на мира. Ислямът е религия на войната. Никой не трябва да смята, че войната, която водим е война на Ислямската държава. Тя е война на всички мюсюлмани, а Ислямската държава я води. Това е война на мюсюлманите срещу неверниците", казва той.

Лидерът на терористите предупреждава управляващите в Саудитска Арабия, че "краят им е близо" и добавя, че лидерите на страните от Персийския залив се чувстват заплашени от скока на популярността на групировката му сред сунитите.

"Загубили са така наречената си легитимност... когато разбраха, че господарите им, кръстоносците и евреите са ги заменили с Рафеда (обидно определение на шиите – бел.ред.) и започнаха така наречената си война срещу Рафеда в Йемен", казва Багдади. "Твърдят, че защитават сунитите... лъжат. Това е отчаян опит да попречат на мюсюлманите да се присъединят към Ислямската държава... понеже тя ги защитава и това плаши синовете на Салул (обидно име, ползвано по отношение на управляващите в Рияд – бел.ред.)".

Групировката понася загуби от иракската армия и доброволни шиитски отряди, които си върнаха Тикрит миналия месец. Ислямистите обаче удари петролния град Байджи и западната провинция Анбар.

В края на съобщението си Багдади поздравява поддръжниците на терористичната организация. "Войниците на Ислямска държава сте непоколебими... вашият враг е уморен днес и е по-слаб от вчера. Ще става ве по-слаб, а вие ще ставате по-силни", завършва той.

Източник: http://www.dnevnik.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини