4 години от Черния Великден в Симеоновград

На 23 април се навършват 4 години от смъртта на Красимир, Мелин, Яница, Гошо, Трифон и Евгени, които загубиха живота си, прегазени от пиян шофьор през 2011 г. навръх Великден в Симеоновград.

На 25 февруари 2013 г. пловдивският апелативен съд потвърди присъдата на Хасковския окръжен съд в частта, в която подсъдимият Данаил Георгиев, шофирал автомобила, е осъден на 12 години затвор при първоначален общ режим и лишаване от право да управлява МПС за срок от 15 години за смъртта на повече от един човек. Присъдата на Живко Желев, който дал ключовете на братовчед си Данаил да шофира, бе намалена на 7 години лишаване от свобода и на 10 г. лишаване от право да управлява МПС.

Навръх Великден 2011 г. шестима младежи загинаха в Симеоновград, ударени от шофьор, загубил управлението на автомобила си. 23-годишният Данаил Георгиев от Симеоновград карал с висока скорост, загубил управление над колата и се ударил в стълб, след което колата се преобърнала и ударила преминаващите деца. Георгиев шофирал след употреба на алкохол, а книжката му била издадена от 31 януари 2011 година.

При инцидента загинаха шестима младежи на възраст между 17 и 19 години - Яница Бойчева, Георги Георгиев, Евгени Атанасов, Красимир Марков, Мелин Зеид, Трифон Трифонов. Те са от София, Стара Загора и Симеоновград.

Източник: дарик

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини