Деца и учител пламнаха на факелно шествие

Тържество в село Гърмен почти се превърна в огнен ад. Трима тийнейджъри и учител лумнаха на факелно шествие в благоевградското село в събота.

Огнената сцена се разиграла около 20 часа вечерта. По това време жителите и гостите на селото отбелязвали празника на общината.

Кулминацията на програмата била пиротехнически ефект, който поради непредпазливост едва не завърши фатално. Заради претоварения график организаторите набързо полели факлите със спирт.

В бързината запалителната течност била разсипана върху децата и преподавателя.

При запалването на факлите, огънят мълниеносно тръгнал по телата на учениците и преподавателя. За щастие бързата намеса на останалите ги спасила от агония и тежки травми.

Сред ранените са две момчета на по 14 и 15 години, както и техният учител. Един от тийнейджърите е с 15 процента изгаряния на кожата по крака, а останалите имат леки рани по лицата.

Друго дете също е пламнало, но се е разминало без наранявания. Пострадалите били откарани в болницата в Гоце Делчев, където медиците обработили обгорените места, след което са ги пуснали да се приберат по домовете си.

Първоначално кметът на Гърмен Минка Капитанова отрече да е имало подобен инцидент. По думите й празникът е минал спокойно и слуховете за пламналите хора е провокация.

Полицаи от Гоце Делчев признаха пред "Новинар", че историята е съвсем реална и за съжаление не е плод на въображението на недоброжелатели на Капитанова. Добрата новината е, че децата и учителят вече са в добро състояние и са изписани от болницата.

Междувременно жена с изгаряния беше приета в благоевградската болница. Тя използвала външна тоалетна в двора си, когато решила да запали хартиите. Изведнъж огънят бил подкладен от вятъра и обгорил жената, която ще бъде транспортирана в Пирогов.

Източник: http://www.novinar.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини