"НАТО вън" и "Волен, Волен" скандираха под прозорците на Плевнелиев

Над 500 членове и симпатизанти на "Атака" се събраха на традиционния неделен протест под наслов „НАТО вън" организиран от "Атака". Лидерът им Волен Сидеров беше посрещнат с възгласи „Волен, Волен" и „НАТО вън" в пространството около фонтана пред президентството на "Дондуков" №2.

Той заяви, че битката, която "Атака" води срещу американските бази, е много тежка и припомни, че националистите внесоха в Народното събрание проекторешение за прекратяване на договора с американските бази, който ако не се прекрати, ще стане безсрочен. „От тези бази в момента се подготвят бойни действия срещу Русия на територията на Украйна. Това е истината и ние не може да я крием", добави Сидеров.

Лидерът на "Атака" припомни, че при гласуване в комисията по отбрана на предложението на "Атака" за прекратяване на договора за американските бази, само "Атака" е гласувала „за", а останалите 19, в това число  и депутатите на БСП са гласували „против" и предложението не е прието. 
Затова аз говоря за седморна коалиция вече. Няма да си правим илюзии", изтъкнал той.

Сидеров заяви, че на БСП е дадена подписка за събиране на подписи за иницииране на референдум, но те не са я подкрепили. Затова националистите започват да събират подписи в цялата страна, защото от БСП отказват да се подпишат, за да се съберат 48 подписа за иницииране нареферендум с въпрос: „Желаете ли да бъде прекратено членството на България в НАТО".

"Какъв е отговорът? Да, естествено. Тази подписка трябваше да започне от Народното събрание. Оказа се, че там няма 48 гласа, освен нашите 11 на "Атака". И нека много да се замислят българите когато гласуват какви хора изпращат в парламента. Нека да се замислят и да знаят, че от техния глас зависи всичко", изтъкнал Сидеров, като бил категоричен, че вече 10 години "Атака" правела каквото може, но трябвало да са не 11, а 150, за да имала успех каузата на "Атака".

 

Той призова подписката да бъде разпространена и да се съберат 300 000 подписа, за да влезе в НС, но там пак всичко щяло да зависи от мнозинството. „Но ние тази битка трябва да я поведем. Ние сме длъжни да я проведем, защото участие на България в НАТО в момента е пагубно за нас. Ако през последните 9 години това участие минаваше незабелязано, то сега вече е много опасно, защото ние имаме военна техника, натовска, която в момента се стоварва на гара Зимница (община Стралджа)", добави Сидеров.

Сидеров призова военния министър и правителството да отговорят за какво готвят България и защо в Пентагона наричат България фронтова линия. Какво се готви на тази огнева линия, попита националистът.

Той се обърна към събралите се с призив тези протести да продължат, за да се покажело на управляващите, че не сме съгласни с НАТО и искаме излизане от този опасен и агресивен блок
Искаме разграничение от военните действия, неутралитет и не искаме вражда с Русия. Не искаме бойни действия, които да започват от България", заяви лидерът на националистите.

Той беше категоричен, че националният интерес на България е да бъде в добри отношения с Русиязащото сега сме губели милиони от наложените санкции срещу Русия.

„И тази загуба е причинена от управляващите - правителство и президент. Тези управляващи трябва да бъдат свалени от власт. Те  трябва да си отидат и на власт в България трябва да дойдат патриоти, с отговорност за националния интерес на България. А националния интерес на България диктува да бъдем в добри отношения  с Русия, да търгуваме с тях, да направим „Южен поток", да направим АЕЦ „Белене", да живеем по-добре и да се вкарат тук руски инвестиции, а не както казва този смешен човек Росен Плевнелиев, за съжаление президент на България, че на него не му трябвали руски инвестиции." , заключи Сидеров.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини