Десетгодишно дете-чудо свири джаз (видео)

Музикалното чудо Хосе Андре Монтано получи подарък за рождения си ден в четвъртък, когато той обра овациите в столицата на САЩ, Вашингтон.

Талантливият младеж празнува 10-ия си рожден ден в петък. Представянето му включваше класически джаз стандарти, които той изсвири с местни музиканти. Монтано е изгряваща звезда на музикална сцена на Боливия, но обещаващият джаз музикант не е типичната звезда - той е роден напълно сляп.

Хосе Андре Монтано започва са свири на четири години на барабани, но скоро се захваща с пианото. На петгодишна възраст той вече формира джаз трио.

Монтано вече е свирил в някои от най-добрите места за в Боливия, но представянето в американската столица е връхна точка за детето-чудо. "Това беше голяма новина. Огромно щастие е да свиря тук във Вашингтон, в столицата на САЩ. Това е нещо, което аз не мога да повярвам и се чувствам много щастлив", казва той.

Хосе Андре Монтаное от боливийския град Кочабамба. Подобно на повечето деца на неговата възраст, той посещава началното училище.  Но дните му са пълни с упражнения по пиано, нещо което повечето деца избягват.

Монтано предлага на тези деца съвет - ключът към успеха е да приемате Вашите мечти сериозно и да работите усилено, за да ги постигнете.

"Така че те могат да постигнат мечтите си, децата трябва да положат много усилия,  да се посветят на работата си, ... за да бъдат щастливи в живота си. Ако те не правят тези неща, тогава това няма да стане ", каза той.

Изявата на Монтано в Кенеди център е част програма за популяризиране културата и обществото на Латинска Америка.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини