Създателите на uTorrent поднесоха извинения

На 6-ти март тази година разбрахме, че последната версия на uTorrent без знанието на потребителите тихо инсталира програма за добив на биткоини. Програмистите считали, че при инсталирането на uTorrent, на потребителите се задава въпрос, дали желаят да бъде инсталиран и EpicScale, а при деинсталирането остава само един файл, служещ за идентификация за потребителя. Още на 6-ти март се появи информация, че EpicScale не се деинсталира лесно и продължава да работи и  след деинсталация, а сега тази информация се потвърди.

Към днешен ден позицията на създателите на популярния торент-клиент uTorrent се промени и на техния форум по поддръжка бе публикувано следното съобщение: "Ние не поддържаме незабележимото за потребителите инсталиране на външни програми, но считаме за полезна мисията на компанията EpicScale, приложението на която служи за добив на биткоини".
Според представител на uTorrent, компанията е престанала да предлага версията на своя клиент, който тихомълком инсталира EpicScale още същия ден, на 6-ти март, веднага след като компанията бе залята с вълна от жалби. Той допълни, че само 6% от потребителите на ОС Windows, които са инсталирали uTorrent през периода средата на януари и 6-ти март са получили въпросния "подарък".
Представителите на uTorrent поднесоха официалните си извинения, но едновременно с това предложиха всички да окажат поддръжка на EpicScale.

Източник: kaldata.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини