Шефът на ФБР: Престъпниците направиха България и САЩ съседи

Мислим еднакво с Бойко Борисов за работата на ФБР, заяви директорът на службата Джеймс Коми след среща с премиера в Министерски съвет.
Коми обясни, че директорът на ФБР трябва да стои независимо от политически влияния и да изпълнява функциите си в борбата срещу киберпрестъпленията, организираната престъпност и много друг престъпления професионално и 
неполитизирано, съобщи БТА.

Той добави, че било важно да посети България в началото на мандата си, както и че ФБР работи със страната ни "по всички действия, които са важни и за САЩ", предаде БГНЕС.

Борисов и Коми са обсъдили борбата с организираната престъпност, киберпрестъпността, тероризма.


"Престъпниците направиха света по-малък с интернет и в този смисъл България и САЩ са като съседи и трябва заедно да направим, така че никой да не може да избяга от отговорностите", каза още Коми.

Директорът на ФБР коментира, че са обсъдили с премиера "някои от дейностите", с които се занимавали, когато били по-млади, съобщи "Фокус".

Борисов уточни, че това са съвместните операции осъществени преди време, когато е бил главен секретар на МВР. 

Той е убеден, че добрата работа, наследена от предишния директор на ФБР, ще продължи и Джеймс Коми ще бъде добър приятел в общите операции. 

Коми обеща да се връща още много пъти в България по време на 10-годишния си мандат и че връзката ще бъде много силна със страната ни.

Днес той ще се срещне още с председателя на ДАНС и главния прокурор. 

Планирана беше и среща с вътрешния министър, но изненадващо Веселин Вучков подаде оставка, която премиерът прие. Пе неофициална информация причината е в това, че министърът е изпълнил намеренията си да предложи смяна на шефа на ДАНС и главния секретар на МВР, но Борисов смятал, че това не е уместно, особено по време на визитата на шефа на ФБР.

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ха
    хас-сан докан
    4 0
    15:17, 4 мар 2015
    Ханко от село Осеня ли,да ви духа по врата.Хан аспарух
Последни новини