Шест функции от Windows 8, които не намериха място в Windows 10

С новия Windows 10 Microsoft се опитва да поправи допуснатите при Windows 8 грешки. Софтуерният гигант реши да премахне някои от функциите, които предизвикваха недоволство и критики на потребителите и бизнеса.

Windows 10 ще е с доста по-консервативен спрямо предшественика си и ще разчита на по-голяма интеграция между режимите за таблет и лаптоп, вместо те да са почти самостоятелни, както е при Windows 8. Oнлайн изданието ZDNet е направило списък с функциите на Windows 8, които няма да намерят място в новото поколение на платформата.

Сред тях е и самостоятелният начален екран с интерактивни плочки. Той е първото, което потребителят вижда, когато инсталира Windows 8 и е активиран по подразбиране като основен. Но той практически изчезва като самостоятелна единица Windows 10 и вместо това той е допълнителна функция, която може да се активира от класическото старт меню, което се завръща окончателно и напълно.

Менюто Charms също се премахва, само че напълно. Вместо това на негово място ще се появява новият Action Center, който дава достъп до уведомленията.

Премахва се и разделението на Internet Explorer. В Windows 8 имаше две отделни версии за новия интерфейс и за класическия, които имаха съществени разлики в интерфейса. В Windows 10 Internet Explorer е един-единствен.

Новата платформа премахва и изскачащите менюта, които се появяват при поставяне на курсора на мишката в някой от ъглите на екрана. Вместо това, просто няма да се случва нищо, както беше при Windows 7 и по-старите версии.

Приложението People Hub в Windows 8 беше желанието на Microsoft да централизира комуникацията на потребителите от различни чат приложения и социални мрежи на едно място, заедно с имейл и календар. За сега обаче People Hub дори не фигурира в тестовите версии на Windows 10.

Новата операционна система ще е и официалният край на Windows Media Center. Поне досега Microsoft не са дали никакви индикации за бъдещето на платформата, с изключение на публикация в официалния блог, че Windows Media Center не фигурира в плановете за бъдещото развитие на операционната система.

Източник: http://www.dnevnik.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини