МВР арестува 7 от ултрасите, пребили момче

Полицията в Пловдив задържа 7 футболни фенове, участвали в побоя, при който пострада 16-годишно момче, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР.
На 3 декември около 19,30 часа в пловдивската полиция е получена информация, че пред заведение в квартал "Кючук Париж" възникнал побой между привърженици на пловдивските отбори "Ботев" и "Локомотив". 16-годишният Румен е приет в болница в безсъзнание и с обезобразено лице. Възрастен мъж, намиращ се на мястото на инцидента, го спасява.

"Всичко стана много бързо. Още от първите удари, които получих, не помня нищо. Чак в болницата ми е първият спомен, когато ми направиха операцията”, разказа пред Нова телевизия Румен. По думите му фенове на Локо Пловдив са провокирали неговата компания, която седяла в кафене.

По разпореждане на Районна прокуратура - Пловдив е започнато досъдебно производство за хулиганство. Предприети са активни оперативни и издирвателни действия за установяване на участниците в сбиването.

В хода на работата са задържани 17-годишен младеж от село Белащица и шестима пловдивчани - криминално проявеният В.Г. (31 г) и пет момчета на възраст между 16 и 19 години.

Издирват се и останалите участници в побоя. Очаква се по-късно днес да бъдат повдигнати обвинения.

Майката на Румен - журналистката от Радио Пловдив Искра Койчева
недоумява как може момчета на такава възраст да проявяват подобна агресия. По думите й подобни инциденти се случват непрекъснато и наскоро е имало друг случай с футболен фен. Според нея, за да се спре с тази агресия е нужна някаква дискусия.

"Това не е нещо ново и е следствие на така наречените "деца на безвремието”. Това е ежедневие", коментира Константин Думанов, един от създателите на фен клуба на Локомотив Пловдив

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини