Паисиевци сътвориха вълшебна приказка под елхата

В навечерието на 101 –годишнина от създаването на училище “ Отец Паисий“ и в предколедно настроение, паисиевци сътвориха своя вълшебна приказка под елхата пред Дома на културата.
На 12 декември малките певци и танцьори на СОУ „ Отец Паисий“ се представиха с вдъхновение и ентусиазъм, водени от идеята да сътворят малко коледно чудо. Те разкриха дарбите си, раздадоха се на сцената и заслужено събраха многото овации от публиката.
Най-атрактивни бяха мъничетата от състава за народни танци с ръководител Алексей Настев. Облечени в красиви народни носии, първолачетата, потропваха Пайдушко хоро, като по нищо не отстъпваха на по-големите умели танцьори от “Пъстро герданче“, усвоили професионално Бистришка копаница.
Моника от 7 “г“ клас изпълни автентична родопска песен, приковавайки всички с гласа си.
Градусът на настроението повдигна танца на мажоретен състав към СОУ „ Отец Паисий“ с ръководители сем. Кондикови. Момичетата не се уплашиха от студа и се раздадоха за своите връстници, подкрепящи ги горещо с аплодисменти.
Впечатляващо бе изпълнението на вокална група “ Звънче“ и солистките Джулия и Вили. Много веселие и добро настроение внесоха коледните им песни. Техен ръководител е г-жа Евгения Пейкова.
Водещите петокласници се справиха блестящо със сценария, въпреки “намесата“ на най-желания гост – Дядо Коледа. Той дойде специално на тържеството на паисиевци, за да поздрави малки и големи.
Модерен балет “ Междучасие“ показа, че паисиевци се справят и с популярните танци. Момичетата, с ръководител г-жа Ирена Захариева, не само танцуваха, но бяха изработили благотворително картички и коледна украса за връстниците си.
С пожелание за весели Коледни и Новогодишни празници вълшебната “ Коледна приказка под елхата“ завърши.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини