Линейките с надписи в защита на Москов, възможна е стачка

От днес на линейките в страната са поставени плакати с надпис: „В подкрепа на министър Москов. Истината! След години на унижение, касаещо цялото ни общество".
Медиците в страната вече заявиха, че подкрепят усилията на здравния министър да гарантира сигурността им, главно в ромски махали, където често са нападани и бити. Те защитиха Петър Москов от обвиненията в ксенофобия.

„През последните години непрекъснато сме унижавани. Тук става въпрос за насилие не само от ромите, но и от българите”, каза пред Нова телевизия д-р Христов от КТ „Подкрепа”.

По думите му съсловието за първи път защитава здравен министър, защото се е осмелил да каже истината.

Според Христов медиците сега чакат, за да видят как ще се развият нещата и предупреди, че ако нищо не се случи, ще преминат в безсрочна символична стачка.

„През последните десетилетия се объркаха моралните стойности в обществото. Хората станаха по-зли и лоши. Не съм имал проблем с конкретен етнос, а с лошо отношение”, заяви от своя страна д-р Димитров от Спешна помощ в София.

Акцията с плакатите в линейките е организирана от Медицинска федерация "Подкрепа"

Преди дни, след поредния побой над медик, д-р Петър Москов обяви, че eкипи на Спешна помощ няма да реагират на повиквания в ромските махали, докато не бъде гарантирана тяхната сигурност от полицията и от местните лидери.

Впоследствие бе подписано споразумение с МВР полицейски коли да пазят лекарите в рискови места, ако има сигнал за опасност. Вътрешният министър Веселин Вучков обаче каза, че няма как до всяка линейка да има патрулка.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини