Свлачище затрупа жп линията Карнобат-Варна

Свлачище затрупа железопътната линия Карнобат-Варна в района на село Люляково в община Руен. Движението на влаковете е преустановено.
На мястото са изпратени техника и екип от 30 души, за да се справят със ситуацията, съобщиха от пресцентъра на Областната администрация в Бургас.

От БДЖ уточниха, че движението е прекъснато от 10.35 ч., като има и наклонен стълб от контактната мрежа.

За пътниците от влаковете от и за Варна, които по редовното си разписание преминават през участъка между Люляково и Дъскотна, е осигурен превоз с автобуси между гарите Карнобат и Търнак, както и между гарите Завет и Търнак.

На място работят и аварийни екипи на Национална компания „Железопътна инфраструктура”.

За последните две денонощия в Бургаско има превишение на 10-дневната норма на валеж. В общините Средец, Карнобат, Айтос и Сунгурларе превишението е близо три пъти над обичайното количество за сезона.

Днес в цялата област е задействан Националният план за защита.

Има залети участъци на пътната мрежа. Те са по направлението Карнобат-Айтос, в общините Айтос и Поморие. Пътят Поморие-Ахелой е проходим в едното платно. Река "Голямата река" в района на град Средец е излязла от коритото си, вследствие на което пътят Средец-Ямбол е залят и се използва обходният маршрут през селата Русокастро-Орлинци.

Водите на язовира в село Зорница, община Средец, са достигнали критичната си точка. На място има изпратени екип от специалисти и инженерни машини, които работят за понижаването на нивото на водата, за да се предотврати преливане или скъсване на язовирната стена. Няма евакуирани хора в нито една община към настоящия момент. Няма и информация за прекъснато електрозахранване.

От Областната администрация обещаха актуална информация към 17 часа.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини