HP представи 3D принтер и универсален компютър за творци

HP представи нова компютърна платформа, която цели да покаже бъдещето на тези устройства. Паралелно с него тя представи и 3D принтера HP Multi Jet Fushion.

HP Sprout за сега повече би привличал вниманието на най-върлите фенове на технологиите и хората на творчеството. Според компанията обаче един ден всички компютри могат да изглеждат по подобен начин и да имат такива функции.

Отличителна негова черта е своеобразният двоен екран. Основният дисплей е класически, 20-инчов. Той е сензорен и с висока резолюция. Над него има устройство, което HP нарича Illuminator. В него има няколко камери, скенер, проектор и 3D сензор.

Проекторът прожектира втори екран върху специалната подложка пред устройството. Всъщност той може да прожектира виртуална клавиатура, бутони за управление на интерфейса и т.н. Подложката е сензорна и позволява работа с прожектираното изображение като със сензорен екран.

Освен това камерите и 3D сензорът могат да правят виртуални триизмерни изображения на обекти, които са поставени на подложката. "Живеем в 3D свят, но създаваме в 2D свят. Хората винаги са създавали с ръцете си", коментира Рон Кохлин, вицепрезидент на отдела за потребителски компютри и решения на HP.

Sprout използва процесор Intel Core i7, 1TB дисков капацитет и Windows 8.1 за операционна система. Устройството е тип "Всичко-в-едно", като в комплекта има и класически клавиатура и мишка, стилус. Цената на устройството ще е 1899 долара.

Заедно с него беше представен и 3D принтерът Multi Jet Fushion. Засега той е насочен към бизнеса, а не към крайните потребители.

Компанията казва, че е разработила нова технология за триизмерно принтиране, която е много по-бърза. Според нея тя може да изработи един предмет 10 пъти по-бързо от средностатистическите 3D принтери в момента. Могат да се използват и няколко различни материала едновременно, което позволява създаването на по-здрави и устойчиви смеси, както и на по-прецизни детайли.

Поръчките и за двете устройства вече са започнали. Доставките на Sporut започват на 9 ноември и всеки ще може да го поръча. Желаещите да се сдобият с принтера обаче ще трябва да проявят повече търпение, тъй като по-широкото разпространение ще започне едва през 2016 г.

Източник: http://www.dnevnik.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини