На 31-ви октомври Windows 7 отива в миналото

Този петък, 31-ви октомври, приключват продажбите на персонални компютри с предварително инсталирана операционна система Windows 7, предназначени за потребителския пазар. Считано от тази дата, на пазара официално няма да се предлагат десктоп-компютри, работещи под управлението на "седмицата".

В сайта на Microsoft, в таблицата с данни за жизнения цикъл на ОС Windows (windows.microsoft.com/bg-bg/windows/lifecycle) е отбелязано, че 31-ви октомври е крайната дата на проджба на компютри с предварително инсталирани Windows 7 Home Basic, Home Premium и Ultimate.

Важно е да отбележим, че ще продължат продажбите на компютри, базирани на Windows 7 Professional, предназначени предимно за корпоративния пазар. Microsoft допълнително ще уведоми бизнес-клиентите за прекратяване доставките на подобна техника, минимум една година предварително.

Останаха по-малко от три месеца до приключването на базовата поддръжка на Windows 7 с инсталиран SP1. От 13-ти януари 2015 година започва фазата на разширена поддръжка на тази операционна система, при която безплатно ще се предлагат само обновявания за безопасността. Поддръжката на Windows 7 изцяло ще бъде прекратена на 14-ти януари 2020 година.

Microsoft препоръчва на потребителите да преминат към по-нови версии на ОС Windows, които могат по-пълноценно да използват най-новия хардуер.

Източник: kaldata.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини